Vestuvių puota

 
Patirtimi ir patarimais dalinasi 1410 restorano vadovė Ernesta Mordosienė
 
Ernesta padėjusi ne vienai jaunavedžių porai sukurti įsimintiną šventę pataria, apie ką būtina pagalvoti, pradedant planuoti vestuvių šventę restorane.
Šventės vietą pasirinktai datai rezervuokite kuo anksčiau, nes tai vienas svarbiausių šventės elementų. Kavinės ir restoranai dažniausiai nuomos mokesčio už patalpas neima, tačiau iš anksto reikėtų aptarti konkrečiai, nuo kokios šventės sąmatos netaikomas joks papildomas mokestis už nuomą, viršvalandžius ir pan.

Sudarant meniu pasikliaukite profesionalais, aiškiai išsakykite savo poreikius ir norus – ar pageidaujate sočios vakarienės, ar norėtumėte gurmaniškų patiekalų, ar kompanijoje yra vegetarų, o gal svečių, turinčių alergiją kokiems nors maisto produktams, ar bus reikalingas specialus meniu vaikams  ir kt. Savo restorane būsimiems jaunavedžiams mes siūlome degustacinę vakarienę, kurios metu suteikiama galimybė paragauti siūlomus patiekalus, įvertintį jų patiekimą ir išsirinkti labiausiai patinkančius variantus. Geriau rinktis mažiau maisto, bet, kad jis būtų kokybiškas ir įsimintinas.

Šventės metu būtinai pasirūpinkite  ne tik svečiais, kurie bus pakviesti į pokylį, bet ir tais, kurie ateis jūsų  pasveikinti po ceremonijos bažnyčioje.  Netraukite vaišių iš automobilių bagažinių ir nesiūlykite vaišintis gėrimais visiems svečiams iš vienos taurės. Užsakykite furšetinį maitinimą ir aptarnaujantį personalą, kuris padengs stalą, pavaišins jūsų svečius mini užkandėlėmis bei putojančiu vynu. Svečių pasitikimui skirkite ypatingą dėmesį, aperityvui pasiūlydami ne tradicinius gėrimus, o „garuojančius“ ar „šviečiančius“ pasitikimo kokteilius. Vietoj tradicinio putojančio vyno  siūlome pasirinkti originalią „šampano piramidę“ – ją profesionalus barmenas gali paruošti tiek prie bažnyčios po ceremonijos, tiek atvykus į restoraną. Šventinę vakarienę labai pagyvina liepsnojantys patiekalai, tai papildomai nekainuoja, tiesiog visa tai priklauso nuo virtuvės šefo fantazijos ir galimybių. Sudarant meniu būtinai atsižvelkite, kiek kokių patiekalų ir užkandžių užsakyti vienam asmeniui.   Šaltų mėsos užkandžių turėtų būti 80 – 130 g. svečiui, žuvies užkandžių 50-60 g., salotų iki 150 g.. Lengvų užkandžių apie 15 vnt. Vienam asmeniui, o karštas patiekalas su garnyru turėtų sudaryti iki 300 g.

Nepamirškite paruošti svečių susodinimo planą. Kaip sugrupuoti svečius prie stalo pataria įvairūs etiketo žinynai.  Supažindinkite visus šventę jums organizuoti padedančius asmenis: restorano vadovą, renginio vedėją, dekoratorių, fotografą ir kitus. Jums nereikės spręsti daugybės klausimų pasiruošimo ir pačios šventės metu, kuriuos savo sričių specialistai suderins tarpusavyje.
 
Linkime gurmaniškų ir stilingų vestuvių,
MyDAY.lt ir restorano 1410 kolektyvai

Daugiau idėjų jūsų vaišiui stalui pateikia 1410 restoranas.